Home

Inspiratiedeler

Visie

Gezinsbegeleiding

Jongerenbegeleiding

Percussie workshops

Agenda

Gio Vogelaar

Contact

Links


Visie

Wij leven in een maatschappij, waarin we onze aandacht focussen op wat we niet hebben. Een samenleving waarin elk afwijkend gedrag van de steeds enger wordende norm, direct gelabeld wordt met de naam van een “stoornis”. Gevolg is dat problemen volop aandacht (energie) krijgen en groeien.
Kinderen zijn de spiegels van onze samenleving. Het groeiend aantal diagnoses als "ADHD, PDD-NOS, ODD" en dergelijke spiegelt mij hoe gestresst onze volwassen wereld is geworden en hoe afstandelijk wij met elkaar omgaan. Is het te confronterend om dat aan onszelf toe te geven en projecteren we het daarom (onbewust!) op onze kinderen?

"Kinderen die niet willen delen, zien misschien dat wij niet eerlijk delen met de derde wereld? Kinderen die ruzie maken of agressief zijn, zien misschien dat wij oorlogen voeren? Kinderen die geen rust hebben, zien misschien dat volwassenen overvolle agenda's hebben? Kinderen die afstandelijk zijn, zien misschien dat wij contact zoeken via indirecte wegen als datingsites? Heeft de jeugd een drankprobleem, of spiegelt zij ons misschien het drankprobleem van de hele samenleving?
Moeten we niet eerst zelf veranderen?

Laten we die voorbeeldfunctie voor onze kinderen gaan oppakken, te beginnen bij mezelf! De aandacht gaan richten op het kind en onszelf, zoals we zijn, met onze unieke kwaliteiten. Ik ben ervan overtuigd dat als gevolg van die veranderende aandachtsfocus het zelfvertrouwen van onze kinderen en onszelf in wisselwerking gaat groeien en dat we dan een wereld creeren vanuit liefde.

G.I.O. KvK nr: 30265669