Home

Inspiratiedeler

Visie

Gezinsbegeleiding

Jongerenbegeleiding

Percussie workshops

Agenda

Gio Vogelaar

Contact

Links


Percussie workshops

Steeds meer verschijnen er berichten in de pers over de helende werking van het samen muziek maken. Lees bijvoorbeeld onderstaand artikel eens door: trauma's wegdrummen

Op het internaat waar ik heb gewerkt heb ik veel djembe- en drum workshops gegeven. Daarbij stonden het samenspelen en het plezier centraal. Ik ontdekte dat het maken van muziek, kinderen tot rust kan brengen en ze de ervaring geeft iets te kunnen. Als iedereen op elkaar is afgestemd, ontstaat er een eenheid tijdens het spelen. Vaak heb ik meegemaakt, dat iedereen die moeite heeft met het ritme, wordt meegenomen door het collectief.

Mijn workshops beginnen dan ook met afstemmingsoefeningen, die bedoeld zijn om iedereen bewust te maken van de eenheid en verbinding met elkaar. Daarna beginnen we met het spelen van ritmes op de djembe. We beginnen eenvoudig en werken toe naar iets moeilijker ritmes. Naast de djembe’s komen ook andere percussie instrumenten aan bod zoals claves (stokjes), koebellen, tamboerijn, guiro (rasp), bongo et cetera. Zo kan iedereen ervaren, dat de optelsom van ieders individuele inbreng kan leiden tot een prachtig totaalritme.

De workshops zijn bedoeld voor schoolklassen, voor groepen volwassenen, voor gemengde groepen (bijvoorbeeld, ouders, kinderen en docenten samen), voor bedrijven et cetera. Mocht u geïnteresseerd zijn, laat een bericht achter. Ik neem dan snel contact met u op!

G.I.O. KvK nr: 30265669