Home

Inspiratiedeler

Visie

Gezinsbegeleiding

Jongerenbegeleiding

Percussie workshops

Agenda

Gio Vogelaar

Contact

Links


Gezinsbegeleiding

Voelt u als ouder(s) de behoefte om uzelf en uw gezin niet langer als “problematisch” te beschouwen? Laat een bericht achter en ik neem contact met u op!
Ik kom dan graag op bezoek voor een (kosteloos) intakegesprek, waarna u besluit of u met mij in zee gaat. Samen bekijken we dan of gezins-, ouder- en/of jongerenbegeleiding het meest wenselijk is.

De methodiek die ik gebruik is ervaringsgericht. Door oefeningen te doen voelt iedereen het verschil tussen richten van de aandacht op de “oude” en de nieuwe manier. Ik maak gebruik van het gedachtegoed van o.a. Willem de Ridder (Spiegelogie) en Harry Palmer (Avatar®). We spelen spellen op het gebied van “geweldloos communiceren” (Marshall Rosenberg) en kernkwadranten (Daniel Ofman). Ook gebruik ik zelfontwikkelde oefeningen vanuit het competentie denken, Zen en contextuele hulpverlening (Nagy). De aandacht wordt met oefeningen bewust verplaatst van probleem denken, naar positief denken. Vanuit de theorie van “Eigen kracht conferentie” (Mike Doolan) draagt uw gezin uiteindelijk zelf de oplossingen aan. Als zich tijdens de sessies oude patronen voordoen, is daar zeker ruimte voor.

(Avatar® is a registered trademark of Star's Edge, Inc. All rights reserved)

G.I.O. KvK nr: 30265669